Hvor ofte og hvor kort bør du klippe din hunds hår? (til hundeejere med hunde der bliver klippet)

Opdateret: juni 27

Kære hundeejer

Før du læser denne artikel - og enhver anden artikel om hunde-psykologi for den sags skyld - så skal du være opmærksom på, at psykologifaget ikke er nogen eksakt videnskab. Du vil derfor i næsten alle tilfælde kunne finde mange artikler og andre fagpersoner, der i større eller mindre grad, siger noget andet eller modsat end det du kan læse her på hjemmesiden. Alle artikler og råd du kan finde her, er blevet til på baggrund af konkrete erfaringer jeg - eller mine hundeluftere - har gjort os gennem vores arbejde med den store hundelflok i min unikke Hundebørnehave. Du vil derfor kun yderst sjældent finde henvisninger til "anderkendte" teoretikere i vores artikler, da det, siden jeg begyndte at arbejde fuld tid med hundene i 2014, har været min filosofi, at hundene skal være vores daglige læremester inden for hunde-psykologifaget. Hvis du foretrækker at få råd og vejledning af en hunde-adfærds-terapeut, der har et par dyrt-betalte kursus-beviser hængende på vægen og har arbejdet med en håndfuld hunde eller to, fremfor praktikere, der til sammen har over 20.000 timers konkret erfaring med hundredevis af forskellige hunde af alle racer og aldre, så skal du endelig trykke dig væk fra Hellerup Dog Walk's hjemmeside. Jeg håber dog, at du qua vores uovertrufne praktiske erfaringsgrundlag i Hundebørnehaven samt vores ulastelige track-record, du kan læse om på forskellige uafhængige og troværdige anmeldelses-sider (Google, Trustpilot og Facebook), vil vælge at tillægge vores holdninger og meninger inden for hunde-psykologien den værdi, som jeg synes at de fortjener.


Venlige vovse-hilsner Magnus Hinge (ejer og pack-leader i Hellerup Dog Walk siden 2014)


ARTIKEL

Om vinteren er det nærliggende at tænke, at langt hår må være vejen frem, da det jo varmer i den kolde tid - navnlig når vi er ude og lege i 2,5 time i Hellerup Dog Walk's unikke Hundebørnehave. MEN af følgende 6 grunde, anbefaler faktisk det modsatte: 1. Langt hår bliver hurtigt gennemblødt og så ryger isolationsevnen med det samme. 2. Langt hår bliver i den våde tid fyldt med vand og jord, som tages med hjem efter tur og ender i sofaen eller andre øv-steder. 3. Langt hår er noget rigtig MØG når det sner, for sneen sætter sig fast i hårene og danne sneklumper, der ikke kan komme af og gør, at hunden må bruge meget af tiden i den varme bil, når der er sne i folden. 4. Langt hår generer din hund og hæmmer dens bevægelsesfrihed, så der bliver mindre lyst til leg og bevægelse (gælder hele året). 5. Langt hår i ansigtet nedsætter din hunds syn, hvilket hæmmer den og får den til at sætte farten ned (gælder hele året). 6. Langt hår i ansigtet dækker din hunds øjne og forhindrer den i at få øjenkontakt med de andre hunde og os hundeluftere. Dette går ud over din hunds socialliv, da det for hunde - såvel som for mennesker - glæder, at din uhindrede øjenkontakt er alpha og omega i relationsdannelsen med andre individer (gælder hele året).

Jeg anbefaler derfor både vinter og sommer, at du sørger for at din hund er klippet så kort som muligt og bliver klippet så ofte som muligt. Af med hårene og på med en god regnjakke med fleece-for i. Hunde-mode og klippekutyme bør i mine øjne altid tilsidesættes til fordel for hundens trivsel.


Hvis din hund går i Hellerup Dog Walk's Hundebørnehaev, så har vi en aftale med en forhandler, så du altid kan få 15 procent rabat på din hunds garderobe på de to jakke-modeller, som jeg anbefaler.Af: Magnus Hinge (ejer og pack-leader i Hellerup Dog Walk)

Læs flere relevante artikler om hunde-psykologi HER

Læs om min unikke Hundebørnehave HER


KOM MED OS UD OG LEG I HUNDEBØRNEHAVEN


0 visninger

© 2014 by Hellerup Dog Walk

Hellerup Dog Walk | Gentofte | DK-2900 Hellerup | +45 28 593 219 | kontakt@hellerupdogwalk.dk

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • YouTube Social  Icon

Hellerup Dog Walk er nr. 1 på Google, Facebook og Trustpilot og din professionelle hundelufter med Hundebørnehave, hundedagpleje, hundehave og hundepension i:
København, Storkøbenhavn, Vestegnen, Frederiksberg og Nordsjælland