Hvor ofte og hvor kort bør du klippe din hunds hår? (til hundeejere med hunde der bliver klippet)

Om vinteren er det nærliggende at tænke, at langt hår må være vejen frem, da det jo varmer i den kolde tid - navnlig når vi er ude og lege i 2,5 time i Hellerup Dog Walk's unikke Hundehave. MEN af følgende 6 grunde, anbefaler faktisk det modsatte: 1. Langt hår bliver hurtigt gennemblødt og så ryger isolationsevnen med det samme. 2. Langt hår bliver i den våde tid fyldt med vand og jord, som tages med hjem efter tur og ender i sofaen eller andre øv-steder. 3. Langt hår er noget rigtig MØG når det sner, for sneen sætter sig fast i hårene og danne sneklumper, der ikke kan komme af og gør, at hunden må bruge meget af tiden i den varme bil, når der er sne i folden. 4. Langt hår generer din hund og hæmmer dens bevægelsesfrihed, så der bliver mindre lyst til leg og bevægelse (gælder hele året). 5. Langt hår i ansigtet nedsætter din hunds syn, hvilket hæmmer den og får den til at sætte farten ned (gælder hele året). 6. Langt hår i ansigtet dækker din hunds øjne og forhindrer den i at få øjenkontakt med de andre hunde og os hundeluftere. Dette går ud over din hunds socialliv, da det for hunde - såvel som for mennesker - glæder, at din uhindrede øjenkontakt er alpha og omega i relationsdannelsen med andre individer (gælder hele året).

Jeg anbefaler derfor både vinter og sommer, at du sørger for at din hund er klippet så kort som muligt og bliver klippet så ofte som muligt. Af med hårene og på med en god regnjakke med fleece-for i. Hunde-mode og klippekutyme bør i mine øjne altid tilsidesættes til fordel for hundens trivsel.


Hvis din hund går i Hellerup Dog Walk's hundehave, så har vi en aftale med en forhandler, så du altid kan få 15 procent rabat på din hunds garderobe på de to jakke-modeller, som vi anbefaler.

Venlige vovse-hilsner Magnus Hinge (pack-leader i Hellerup Dog Walk)

44 visninger

© 2014 by Hellerup Dog Walk

Hellerup Dog Walk | Gentofte | DK-2900 Hellerup | +45 28 593 219 | hellerupdogwalk@gmail.com

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon
  • YouTube Social  Icon

Hellerup Dog Walk er nr. 1 på Google, Facebook og Trustpilot og din professionelle hundelufter med Hundehave, hundebørnehave, hundedagpleje og hundepension i:
København, Storkøbenhavn, Vestegnen, Frederiksberg og Nordsjælland!