top of page

TAG TESTEN! "HVEM ER DU IFØLGE DIN HUND?" 🤔🤔🤔

Opdateret: 13. sep. 2020


Som leder af en professionel Hundebørenhave siden 2014 får utrolig tit spørgsmålet: "Hvordan kan du få 50 hunde til at enes i en store hundeflok uden slåskampe?"

Svaret er enkelt: Alle hundene ved, at det er mennesket (mig eller mine professionelle hundeluftere), der er deres leder i Hundebørnehaven og derfor pakker de deres dårlige vaner væk når de er ude med os, selvom flere af dem kan have forholdsvis store adfærds-udfordringer derhjemme.

Stort set alle adfærdsproblemer jeg ser hos hunde kommer af en uhensigtsmæssig relation mellem hund og ejer og manglende lederskab fra menneskets side af.

TAG TESTEN Hvis du vil vide, om du din hund ser dig som dens leder og beskytter eller om den snarere betragter dig som dens butler og personlige godbids-automat, så tag testen nedenfor.

Kan du svarer "JA" til mere end 3 af nedenstående 13 spørgsmål, så er der ingen tvivl om, at din hund mangler respekt for dig og tillid til dig som leder og beskytter.

1. Trækker din hund i linen, når I går tur sammen? 2. Er din hund altid meget ivrig efter at gå forrest, når I er på tur sammen? 3. Bliver din hund nogle gange ved med at holde fast i ting, som du har givet den besked om at give slip på? 4. Knurrer din hund nogen sinde af dig? 5. Er der ting eller mad, som din hund nogle gange ikke vil lade dig få eller komme i nærheden af, når den har det? 6. Kan du ikke forhindre din hund i at spise noget med et verbalt "nej"? 7. Styrter/maser din hund sig igennem døre du åbner, uden at vente på tilladelse fra dig, eller på at du går først? 8. Kommer din hund kun på indkald, når der ikke sker noget spændende den hellere vil? 9. Sker det, at din hund ikke vil "sitte" eller "dække, hvis ikke du har en godbid i hånden? 10. Kan du nogle gange ikke trænge igennem til din hund med en kommando, fordi den er for begejstret eller ophidset? 11. Løber din hund nogle gange væk fra dig så du ender med at give op, lokke den med mad eller jagte den rundt i huset/haven/parken? 12. Stjæler din hund nogen gange mad fra dig mens du sidder med eller ved maden? 13. Bliver din hund nogle gange ved og ved med at forlange og kræve din opmærksomhed, selvom du har bedt den om at holde op?

Skal man ikke søge et ligeværdigt forhold til sin hund? Vi mennesker er mere end 200.000 år foran hunden i vores kognitive evolution og vi implementerede alligevel først for alvor ideen om, at alle er skabt lige i 1776 (i den amerikanske uafhængighedserklæring) så vi må altså lige vente 199.757 år, før vi med rimelighed kan forvente, at vores hunde vil kunne forstå begrebet "lighed".

Indtil da vil hunden se verden og dens flok med henirakiske briller og du vil enten blive betragtet som værende under eller over den.


At tiltro hunde evnen til at leve harmonisk i ligeværdige relationer med mennesker er desværre både naivt og potentielt farligt. I de tilfælde, hvor en hundeejer betragter relationen mellem ham/hende og hunden som ligeværdig, så forholder det sig næsten altid sådan, at hunden betragter ejeren som et laverestående flokmedlem. Pleace don't kill the messenger... 😜

Vær kærlig, konsekvent og konsistent og udvis lederskab i ordets primitive forstand - din hund, og alle der møder din hund, vil elske dig for det.❤🙍‍♀❤🐶❤🙍‍♂❤


I Hellerup Dog Walk's unikke hundebørnehave er alle hundene "følgere" og det er grunden til, at vi kan have 40-50 hunde med os, uden at der opstår flere "skænderier" end der til tider kan opstår på enhver arbejdsplads eller andet fællesskab.

Hvis du tror, at din hund kunne have lyst til en masse nye hundevenner og et aktivt udeliv i en harmonisk hundeflok et par dage om ugen, så kan du læse om min Hundebørnehave HER.


Husk også at tilmelde dig nyhedsbrevet (nederst på siden) og/eller følge Hellerup Dog Walk på Facebook (www.facebook.com/hellerupdogwalk), så du kan følge med i flokkens liv i Hundehaven og blive adviseret om nye artikler om hunde og adfærd.


Venlige vovse-hilsner Magnus Hinge (pack-leader i Hellerup Dog Walk)


P.S. Du er ikke en dårlig hundemor/hundefar, hvis du er "godbids-automat", men langt de fleste hunde har brug for en leder for at de kan finde ro i tilværelsen. Det vigtigste er, at du og din hund trives i jeres relation og at din hund ikke er til gene eller fare for folk omkring jer.

314 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page