Hvad du bør vide om Giardia hos hunde!

Opdateret: juni 27

Kære hundeejer

Før du læser denne artikel - og enhver anden artikel om hunde-psykologi for den sags skyld - så skal du være opmærksom på, at psykologifaget ikke er nogen eksakt videnskab. Du vil derfor i næsten alle tilfælde kunne finde mange artikler og andre fagpersoner, der i større eller mindre grad, siger noget andet eller modsat end det du kan læse her på hjemmesiden. Alle artikler og råd du kan finde her, er blevet til på baggrund af konkrete erfaringer jeg - eller mine hundeluftere - har gjort os gennem vores arbejde med den store hundelflok i min unikke Hundebørnehave. Du vil derfor kun yderst sjældent finde henvisninger til "anderkendte" teoretikere i vores artikler, da det, siden jeg begyndte at arbejde fuld tid med hundene i 2014, har været min filosofi, at hundene skal være vores daglige læremester inden for hunde-psykologifaget. Hvis du foretrækker at få råd og vejledning af en hunde-adfærds-terapeut, der har et par dyrt-betalte kursus-beviser hængende på vægen og har arbejdet med en håndfuld hunde eller to, fremfor praktikere, der til sammen har over 20.000 timers konkret erfaring med hundredevis af forskellige hunde af alle racer og aldre, så skal du endelig trykke dig væk fra Hellerup Dog Walk's hjemmeside. Jeg håber dog, at du qua vores uovertrufne praktiske erfaringsgrundlag i Hundebørnehaven samt vores ulastelige track-record, du kan læse om på forskellige uafhængige og troværdige anmeldelses-sider (Google, Trustpilot og Facebook), vil vælge at tillægge vores holdninger og meninger inden for hunde-psykologien den værdi, som jeg synes at de fortjener.


Venlige vovse-hilsner

Magnus Hinge (ejer og pack-leader i Hellerup Dog Walk siden 2014)

ARTIKEL

Som professionel hundelufter og indehave af Danmarks mest populære Hundehave må jeg naturligvis have styr på de sygdomme, som hunde, der lever et socialt udeliv, uundgåeligt vil stifte bekendskab med igennem deres hundeliv.

Giardia er en encellet parasit, som de fleste hunde vil stifte bekendtskab med igennem deres liv (læs selv mere om sygdommen på nettet). Unge hunde og mindre hunde får særligt kraftige symptomer første gang de bliver smittet. Sygdommen kan behandles, men går over af sig selv på sigt. Det farligste ved sygdommen er, at hunden kan blive dehydreret, fordi den har diare og ikke lyst til mad og drikke. Jeg har talt med Camilla Blaaberg fra Skovshoved Dyreklinik om giardia generelt og giardia specifikt i forhold til at en hund går i hundehave og du kan læse de vigtigste ting jeg fik ud af samtalen nedenfor:

 1. Ca. 30 procent af alle hunde der jævnligt kommer hvor andre hunde færdes får giardia. Dvs., at hvis din hund også kommer i hundeparker og møder andre hunde uden for hundehaven, så er dens risiko for at blive smittet ikke signifikant større ved også at gå i hundehave.

 2. Langt de fleste smittede hunde viser få eller ingen symptomer, eller de viser symptomer i begyndelsen (5-7 dage), men kommer sig så af sig selv og bliver raske smittebærere.

 3. Hunde der går i hundehave eller generelt er meget udsat for bakterier, vira og parasitter fra andre hunde, vil udvikle et bedre immunforsvar og derfor blive mindre påvirket, når/hvis den bliver smittet med giardia.

 4. I forlængelse af punkt tre, så reagerer unge hunde ofte kraftigere på sygdommen end ældre hunde, der sandsynligvis har været bære af parasitten før.

 5. Små hunderacer reagerer oftest kraftigere på sygdommen, fordi deres størrelse gør det sværere for dem at forblive hydreret.

 6. Der findes medicin imod giardia, men giardia vil også forsvinde af sig selv ubehandlet.

 7. Det ”farlige” ved giardia er risikoen for dehydrering – navnlig små hunde risikerer dette og derfor er det vigtigt at søge dyrlæge, hvis din hund viser symptomer på giardia og holder op med at indtage væske.

I forlængelse af ovenstående, så vil din hund med en vis sandsynlighed få giardia i løbet af de næste par år – enten i hundehaven eller et andet sted. Måske har den ligefrem allerede haft giardia flere gange uden at du opdagede det og er nu enten blevet helt rask, eller måske er den stadig rask smittebærer. I hundehaven gør vi hvad vi kan for at holde smitten fra hund til hund nede, ved at være MEGET GRUNDIGE til at samle alle hundelorte vi finder op. Ikke desto mindre er giardia en sygdom man må leve med, hvis man ønsker at ens hund skal være social og skal færdes i et miljø, hvor den kommer i kontakt med andre hunde eller deres efterladenskaber – hvad end det foregår i en hundehave som vores og/eller det foregår i hundeparker og hundeskove med dig.

Af: Magnus Hinge (ejer og pack-leader i Hellerup Dog Walk) Læs flere relevante artikler om hunde-psykologi HER Læs om min unikke Hundebørnehave HER


KOM MED OS UD OG LEG I HUNDEBØRNEHAVEN


0 visninger

© 2014 by Hellerup Dog Walk

Hellerup Dog Walk | Gentofte | DK-2900 Hellerup | +45 28 593 219 | kontakt@hellerupdogwalk.dk

 • Facebook Social Ikon
 • Instagram Social Ikon
 • YouTube Social Icon

Hellerup Dog Walk er nr. 1 på Google, Facebook og Trustpilot og din professionelle hundelufter med Hundebørnehave, hundedagpleje, hundehave og hundepension i:
København, Storkøbenhavn, Vestegnen, Frederiksberg og Nordsjælland