top of page

Gør din hund stueren i to nemme trin

Opdateret: 19. nov. 2020

Kære hundeejer

Før du læser denne artikel - og enhver anden artikel om hunde-psykologi for den sags skyld - så skal du være opmærksom på, at psykologifaget ikke er nogen eksakt videnskab. Du vil derfor i næsten alle tilfælde kunne finde artikler og andre fagpersoner, der i større eller mindre grad, siger noget andet eller modsat end det du kan læse her på hjemmesiden. Alle artikler og råd du kan finde her, er blevet til på baggrund af de konkrete erfaringer jeg og mine hundeluftere har gjort os gennem vores arbejde med den store hundelflok i min unikke Hundebørnehave. Vi har tilsammen over 20.000 timers konkret erfaring med hundredevis af forskellige hunde af alle racer og aldre og jeg håber, at du qua vores uovertrufne praktiske erfaringsgrundlag i Hundebørnehaven samt vores ulastelige track-record, du kan læse om på forskellige uafhængige og troværdige anmeldelses-sider (Google, Trustpilot og Facebook), vil vælge at tillægge vores holdninger og meninger inden for hunde-psykologien den værdi, som jeg synes at de fortjener.


Venlige vovse-hilsner

Magnus Hinge (ejer og pack-leader i Hellerup Dog Walk siden 2014) ARTIKEL Mange vil fortælle dig, at det er helt normalt at din hvalp tisser og laver stort indenfor i de første mange måneder til et halvt år af jeres tid sammen. Det er det i og for sig også. Det er i hvert fald almindeligt.


Sådan behøver det dog ikke at være. Jeg kan fortælle dig, at hvis du følger mine anvisninger og gør en stor indsats den første tid med din hvalp, så kan du klare dig igennem den ”urene” hvalpetid på meget kort tid og uden mange timers rengøring. Det er lykkedes for mange før dog og jeg er sikker på, at du også kan klare det. Det er slet ikke så uoverskueligt, som det lige nu kan se ud.

Slip for hurtigt for tis og afføring på gulvet ved at følge disse to trin:

1. Fast rytme

Vigtigst er, at du og din hund har en fast plan for, hvornår han/hun kommer på toilettet. Sæt en alarm på din telefon til at ringe hver anden time og luft da din hund. Vær ikke doven! Med tiden vil hunden kunne holde sig længere og længere tid. Hvis din hund når at lave uheld inden alarmen ringer, sæt da alarmen til at ringe hyppigere.

Derudover bør hvalpen lukkes ud efter hvert et måltid, hver en lur, legesession og drikkepause.

For at få mest nattesøvn bør du to timer inden sengetid fjerne vandskålen og afholde hvalpen fra at tage flere lure. På denne måde kan hvalpen gå ind til den lange nat med en tømt blære og et søvnigt hoved.

Luft hunden lige inden sengetid, og sæt så alarmen til at ringe hver anden eller tredje time. Du kan være nødt til at vække din hvalp for at lukke den ud på toilettet. Hvis du kommer din hund i forkøbet vil den ikke få succes med at tisse indenfor.

2. Overvågning

En hvalp, der ikke er stueren, vil næsten med garanti få uheld når du kigger væk. Hvis hvalpen aldrig får mulighed for at komme ude af syne, vil den aldrig kunne få uheld. Hvis den aldrig oplever succes med uheld indenfor, vil den aldrig få det til vane. Derfor anbefaler jeg, at du har din hvalp i en let snor når I hygger i stuen. På den måde kan du have hvalpen indenfor synsvidde og dermed stoppe hvalpen fra at lave uheld.

Du kan dog ikke altid holde øje med din hvalp. Der skal laves mad, gøres rent, og du skal desuden have lov til at gå i bad og på toilettet uden at komme tilbage til et værre rod. Derfor er min største anbefaling at købe et bur eller en transportkasse, som du kan indrette som din hunds hyggelig og rolige "værelse"/hule.


Buret er et fantastisk hjælpemiddel. Hver gang du ikke har mulighed for at holde øje med din hvalp, kan den ligge i buret og slappe af. En hund vil typisk ikke have lyst til at tisse og lave stort hvor den befinder sig, og et bur er derfor min største anbefaling.

Hvis du træner den rigtigt, er buret det rene paradis for din hund. Mine egne løber derind med logrende haler. (Hvis du vil have gode råd til at opnå det samme, kan du finde det HER.)

Held og lykke med det! Jeg tror på dig.

568 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page